Reactions

DISCUSSION #002 on article Radio Netherlands Worldwide
Anonymous
25 januari 2012 - 5:15 am / Usa

Ten eerste is het een schande dat de fotograaf iemand illigaal laat leven als een belasting ontduiker. En hoeveel verdient de fotograaf hiermee. Het is de plicht dat als een nederlander dot toelaat hij een baan wegneemt van iemand anders die legaal het land is ingekomen en geen baan kan vinden


Anonymous 25 januari 2012 - 12:41 am / nederland
hahaha, zonder de extra zwarte inkomsten als co-acteur kan hij met opgeheven gezicht terug naar zijn thuisland.
Wat denk u dat deze slimme man door zelf gekozen illigaliteit in de afgelopen 10 jaar heeft verdien, zonder afdracht van sociale lasten.
12,50 euro per uur is in de randstad niet bezonder. Ik ken iemand die hield elk 3 jaar 20.000 euro over en kocht daar een appartement voor in haar thuisland. Na 10 jaar heeft ze er 3, 2 voor de verhuur en 1 voor haarzelf. Ja, ook zij ging recent na 10 jaar in Nederland lekker naar huis. Hoe lang moet een reporter werken voordat hij een huis vrij van schulden heeft. Hij mag zijn deel wel schenken aan de reporter.


Ben Krewinkel 25 januari 2012 - 5:13 pm / Nederland
Geachte anonieme schrijver,
Jammer dat u een reactie geeft zonder kennis te nemen van de volledige inhoud van het project.         Als fotograaf laat ik de persoon die ik fotografeerde niet leven als belastingontduiker. Over de inkomsten van het project wordt gewoon keurig belasting betaald. Verder wordt er van niemand een baan weggenomen omdat ik als fotograaf verantwoordelijk ben wie ik wil fotograferen. Daarover hoef ik aan u geen verantwoording af te leggen.


Chrysalis
25 januari 2012 - 11:41 pm / NZ
Ik geloof dat de fotograaf niet helemaal wil begrijpen wat Anonymous, volgens mij, probeert te zeggen. Dat de fotograaf op de hoogte is van een illegaal in NL en dat die illegaal alle belastingen ontduikt.

Ben Krewinkel
26 januari 2012 - 11:44 am / Nederland

Het zou getuigen van gebrek aan kennis en inzicht wanneer men niet op de hoogte is van het feit dat er nu eenmaal mensen zonder papieren in Europa/Nederland wonen. Het is een enge gedachte dat ik mij zou moeten verantwoorden voor het feit dat ik iemand persoonlijk ken.

Chrysalis
26 januari 2012 - 9:34 pm / NZ
Nou, dat is zeker een enge gedachte. Gelukkig voor jou vraagt niemand dat van je, fotograaf. En dat er 'nu eenmaal' mensen illegaal in NL wonen, alleen die instelling al... en dan de manier waarop je die zin formuleert, hoe bedoel je arrogant. Groot gelijk dat illegaliteit strafbaar gaat worden.

Ben Krewinkel 27 januari 2012 - 9:38 am / Nederland
Geachte anonieme schrijver,
Bij deze dan mijn laatste reactie. U mag mijn opmerkingen gerust arrogant noemen, maar ik heb nu eenmaal een beetje moeite met het voeren van een discussie met mensen die hun naam niet willen noemen, opmerkingen plaatsen zonder te weten waarover het project werkelijk gaat. Dat vind ik heel erg makkelijk. Als u het boek leest zult u erachter komen dat er zeker vragen gesteld worden over de zin van migratie naar Europa.
Verder weet ik eigenlijk nauwelijks hoe ik een opmerking als 'Ten eerste is het een schande dat de fotograaf iemand illigaal laat leven als een belasting ontduiker. En hoeveel verdient de fotograaf hiermee. Het is de plicht dat als een nederlander dot toelaat hij een baan wegneemt van iemand anders die legaal het land is ingekomen en geen baan kan vinden' moet interpreteren. Laat ik dat dan ook maar niet doen.
Ben Krewinkel

Chrysalis
27 januari 2012 - 7:43 pm / NZ

Ik reageer op dit artikel, niet op jouw project. Ga gewoon lekker verder met doen alsof je neus bloedt. Komp ut best wel goed met NL :-)

___________________________________________________________________________________________________

DISCUSSION #001 on article Radio Netherlands Worldwide


PeterNY 25 January 2012 - 3:28pm
When will NRW stop illegal immigration propaganda and focus on the negative impact illegal immigration has on NL?
Anonymous 22 January 2012 - 6:14am
If he sends his earnings to Niger, how does he pay for his living arrangements here? He should go back to his homeland. Illegal immigrants are not wanted here.


Anonymous
21 January 2012 - 8:16am / Netherlandia
These man are double heroes. One, because they could steal but insist in being decent. Two, the monet they earn is sent to their family and not kept to themselves.